ข้ามไปที่เนื้อหาหลัก

A Participatory Approach to Minimizing Food Waste in the Food Industry—A Manual for Managers

 Based on their experiences gained in 15 companies in the catering sector and the bakery industry, the authors present a participatory concept to reduce food waste in the food industry. This five-phase concept, adapted to the PDCA (Plan-Do-Check-Act) cycle applied in the Total Quality Management, involves a participatory approach where employees are integrated into the process of developing and implementing measures to counteract food waste. The authors describe how the participatory approach can be used to raise awareness of the topic of food waste to improve employee commitment and responsibility. As a result, the authors further offer a Manual for Managers wishing to reduce food waste in their respective organizations. This manual includes information on the methodologies applied in each step of the improvement cycle. It also describes why the steps are necessary, and how results can be documented. The participatory concept and the Manual for Managers contribute to reducing food waste and to enhancing resource efficiency in the food industry.

จากประสบการณ์ที่ได้รับใน 15 บริษัทในภาคการจัดเลี้ยงและอุตสาหกรรมเบเกอรี่ ผู้เขียนได้นำเสนอแนวคิดแบบมีส่วนร่วมเพื่อลดขยะอาหารในอุตสาหกรรมอาหาร แนวคิดห้าขั้นตอนนี้ซึ่งปรับให้เข้ากับวัฏจักร PDCA (Plan-Do-Check-Act) ที่ใช้ในการจัดการคุณภาพโดยรวม เกี่ยวข้องกับแนวทางการมีส่วนร่วมที่พนักงานจะถูกรวมเข้ากับกระบวนการพัฒนาและดำเนินการตามมาตรการเพื่อต่อสู้กับเศษอาหาร ผู้เขียนอธิบายว่าแนวทางการมีส่วนร่วมสามารถนำมาใช้เพื่อสร้างความตระหนักในหัวข้อเรื่องเศษอาหารเพื่อปรับปรุงความมุ่งมั่นและความรับผิดชอบของพนักงานได้อย่างไร ด้วยเหตุนี้ ผู้เขียนจึงเสนอคู่มือสำหรับผู้จัดการที่ต้องการลดขยะอาหารในองค์กรของตนเพิ่มเติม คู่มือนี้ประกอบด้วยข้อมูลเกี่ยวกับวิธีการที่นำไปใช้ในแต่ละขั้นตอนของวงจรการปรับปรุง นอกจากนี้ยังอธิบายว่าทำไมขั้นตอนจึงจำเป็น และวิธีการจัดทำเอกสารผลลัพธ์ แนวคิดแบบมีส่วนร่วมและคู่มือสำหรับผู้จัดการมีส่วนช่วยในการลดขยะอาหาร และเพิ่มประสิทธิภาพทรัพยากรในอุตสาหกรรมอาหาร

Christina Strotmann; Christine Göbel; Silke Friedrich;
Judith Kreyenschmidt; Guido Ritter; Petra Teitscheid (2017)A Participatory Approach to Minimizing Food Waste in the Food Industry—A Manual for Managers.Sustainability 9(1):66




ความคิดเห็น